Datum van publicatie:

Smarter goals for better future – zo luidde het thema van het jaarlijkse Kinderrevalidatiecongres van de European Academy of Childhood Disability (EACD) dit jaar. Van 24 tot 27 mei ’23 kwamen vele onderzoekers, artsen en paramedici in Ljubljana (Slovenië) bijeen om elkaar te inspireren door het delen van kennis via posters, interactieve workshops, presentaties en gesprekken.

Vanuit het Kenniscentrum Revalidatiegeneeskunde Utrecht werden verschillende workshops gegeven, o.a. in samenwerking met CP Nederland, CP-Net, CanChild en het Nederlands CP Register. Een mooie discussie kwam op gang naar aanleiding van de workshop over training voor onderzoekers en ouders om samenwerking in alle fases van onderzoek te bevorderen.

Een andere workshop betroffen het proces van vertaling van wetenschappelijke kennis naar praktische en toegankelijke kennis en tools voor ouders, jongeren en zorgprofessionals, zoals gedaan in het project PERRIN Next Step. In de derde workshop stond de daaropvolgende implementatie en verdere innovatie centraal.

In het kader van een thema-sessie over goalsetting en participatie gaf Gerjanne van Alphen een presentatie over het belang van het vergelijken van participatie meetinstrumenten bij jongeren met cerebrale parese. Benieuwd naar meer informatie hierover? Het artikel vind je hier.

Vol enthousiasme, vergaarde kennis en stof tot nadenken was het congres een prachtige bijeenkomst om samen als team verder te gaan met de volgende stappen in onderzoek, kennisvertaling en praktische implementatie.