Datum van publicatie:

De ErgoAcademie organiseert in samenwerking met Anne Visser-Meily, Caroline van Heugten, Tjamke Strikwerda en Carolien van Veen van het UMC Utrecht en Maastricht University een cursusdag “Niet Rennen Maar Plannen: cognitieve revalidatie na Hersenletsel” bij Ergotherapie Nederland in Utrecht.

Waarom deze scholing?

De ergotherapeut komt in de praktijk vaak mensen tegen die verwezen zijn met cognitieve klachten, zoals concentratieproblemen en vergeetachtigheid. Cognitieve klachten komen voor bij mensen met, maar ook vaak zonder hersenschade. Het is belangrijk dit onderscheid te maken. Voor mensen met hersenschade is er een cognitief programma Niet Rennen Maar Plannen. Dit programma is ontwikkeld vanuit drie disciplines (neuropsychologie, revalidatiegeneeskunde en ergotherapie). Binnen deze scholing komt aan bod wanneer en hoe dit programma wel te gebruiken en wanneer niet.

Wanneer en inschrijven?

Dag 1 is op 26-3-2024, locatie Ergotherapie Nederland te Utrecht. Dag 2 vindt online plaats. Meer informatie en inschrijven: info.ergotherapie.nl/cursus/cursus-niet-rennen-maar-plannen