Datum van publicatie:

Voorafgaand aan het Weekend van de Wetenschap organiseert het KCRU de ‘Week van de Wetenschap’. We nemen jullie deze week graag mee in onze onderzoeks-, innovatie- en implementatieprojecten. Wij dragen met onze projecten bij aan de verbetering van de behandeling in de revalidatie. Dit doen we samen met ervaringsdeskundigen; revalidanten en naasten.

Vermoeidheid is een veel voorkomende klacht bij volwassenen met cerebrale parese (CP). In ons onderzoeksproject willen we volwassenen met CP helpen om meer grip te krijgen op hun vermoeidheid. Hiervoor is een goede balans in de 24-uurs activiteiten (bewegen, zitten en slapen) cruciaal.

In ons onderzoeksproject willen we een goed beeld krijgen hoe het gaat met bewegen en slapen bij volwassenen met CP, en welke factoren hier invloed op hebben. Daarnaast kijken we hoe we volwassenen met CP kunnen helpen, door in gesprek te gaan met de doelgroep, de patiëntenvereniging en zorgverleners. Kijk het filmpje hieronder voor meer informatie! En lees hier meer over het project: 24-uurs activiteiten bij volwassenen met cerebrale parese.

Ilse van Rijssen, promovendus Kenniscentrum Revalidatiegeneeskunde Utrecht.

Ilse van Rijssen