Datum van publicatie:

Voorafgaand aan het Weekend van de Wetenschap organiseert het KCRU de ‘Week van de Wetenschap’ en nemen we jullie deze week graag mee in onze onderzoeks-, innovatie- en implementatieprojecten. Wij dragen met onze projecten bij aan de verbetering van de behandeling in de revalidatie. Dit doen we samen met ervaringsdeskundigen; revalidanten en naasten.

Fysieke revalidatie na niet-aangeboren hersenletsel bij kinderen

Stel je voor, je loopt als kind niet-aangeboren hersenletsel (NAH) op. Dan wil je er alles aan doen om het optimale uit je herstel te halen. Er is helaas nog maar weinig bekend over hoe vaak en hoe intensief je moet trainen om het beste uit je revalidatietraject te halen. Daar moet volgens ons verandering in komen!

In ons onderzoeksproject werken we in verschillende stappen toe naar de ontwikkeling van een betekenisvol, effectief en wetenschappelijk onderbouwd fysiek revalidatieprogramma voor kinderen en jongeren met NAH, die leidt tot sneller herstel en optimaal resultaat van de revalidatie. Nieuwsgierig geworden? Kijk dan het filmpje om te zien welke stappen we aan het zetten zijn! En volg onze ontwikkelingen van ons project ‘Intensieve fysieke revalidatie bij kinderen en jongeren met NAH‘.