Datum van publicatie:

De eerste training ‘Samenwerking met Ervaringsdeskundigen in Onderzoek’ (SErvO) is gegeven aan 8 ervaringsdeskundigen en 8 onderzoekers. In 10 weken hebben zij zich verdiept in wat samenwerking in onderzoek behelst en zijn ze praktisch aan de slag gegaan met het maken van een product waarmee samenwerking ondersteund kan worden.

De eerste geluiden over de cursus zijn heel positief. In de komende tijd zal de training verder geëvalueerd worden om te kijken waar we nog kunnen verbeteren. We hopen dat we in de komende tijd de training nog vaker kunnen gaan geven want samenwerking tussen ervaringsdeskundigen en onderzoekers brengt onderzoek en innovatie echt verder!

Waarom zou je je als ervaringsdeskundige inzetten voor samenwerking? Lees blog ‘7 redenen waarom ik als ouder van een kind met een beperking meewerk aan wetenschappelijk onderzoek’ van Karen Van Meeteren. Waarom zien onderzoekers zoveel meerwaarde in samenwerking? Lees ‘BLOG Brainwave”: Als je ver wilt komen ga je samen’ van Marjolijn Ketelaar.