Datum van publicatie:

Olaf Verschuren is genomineerd voor de VROEG-prijs! Olaf zet zich met zijn onderzoeken in voor kinderen met cerebrale parese. Hierbij ligt de focus op voeding, slaap en beweging. De VROEG-prijs is bedoeld voor een professional die zich op een bijzondere manier inzet voor vroegsignalering of vroeghulp aan ongeboren of jonge kinderen en hun ouders. De prijs wordt voor de tweede keer uitgeroepen door vakblad Vroeg.

Olaf is genomineerd vanwege zijn verbindende werk, zijn out-of-the-box denken en zijn kind- en gezichtsgerichte onderzoek. Mocht Olaf de prijs winnen dan zet hij het te winnen geldbedrag graag in voor nog meer informatie voor ouders (samengesteld door ouders samen met Olaf en collega’s) op het gebied van slaap en bewegen.

Over Olaf Verschuren

Olaf Verschuren is van oorsprong kinderfysiotherapeut en promoveerde in 2007 op een onderzoek bij kinderen met cerebrale parese. Sinds 2008 is hij als onderzoeker verbonden aan het Kenniscentrum Revalidatiegeneeskunde Utrecht.

Hij werkt samen met de patiëntenvereniging CPNederland met OuderInzicht en met professionals buiten zijn vakgebied. Hij focust hierbij niet alleen op het fysieke, maar ook op slaap en voeding. Olaf is een onderzoeker die kennis ontwikkelt en deze omzet in toepasbare producten voor ouders en kinderen. Hierdoor laat hij zien dat het mogelijk is wetenschappelijke informatie te vertalen naar de werkvloer en draagt hij bij aan de gezondheid van kinderen met een fysieke beperking.

Over Vakblad Vroeg

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Sleutelwoorden zijn preventie, vroegtijdige onderkenning en vroeghulp. Het kwartaalmagazine biedt achtergrond en verdieping.