Datum van publicatie:

Jaarlijks reikt het UMC Utrecht de ANJA-Award uit aan een bijzonder project of initiatief op het gebied van patiëntparticipatie. Dit jaar is PERRIN Next Step met de ontwikkeling van www.cpenontwikkeling.nl één van de drie genomineerden.

Om zorg, onderzoek en onderwijs te verbeteren en te vernieuwen is er in het UMC Utrecht veel ruimte voor inbreng van patiënten en naasten. Om deze inbreng te stimuleren is onder ander de ANJA-Award in het leven geroepen. Deze prijs is vernoemd naar Anja van Heuvelen die zich gedurende haar leven als patiënt actief heeft ingezet voor verbetering van zorg. De genomineerde projecten kenmerken zich doordat het project tot stand is gekomen in samenwerking mét patiënten, een toegevoegde waarde heeft vóór patiënten en ook uitvoerbaar is op andere plekken in het UMC Utrecht.

Naast PERRIN Next Step zijn een routekaartproject op de afdeling Neuro Oncologie en een project over indiensttreding van ervaringsdeskundigen op de afdeling Psychiatrie genomineerd. Tijdens het jaarlijks symposium patiëntparticipatie op vrijdag 17 maart aanstaande wordt de award uitgereikt aan één van de drie projecten.

PERRIN Next Step is een project van het Kenniscentrum Revalidatiegeneeskunde Utrecht (KCRU) in samenwerking met CP Nederland. Het KCRU is het onderzoeks- en innovatiecentrum van UMC Utrecht Hersencentrum en De Hoogstraat Revalidatie.

Anja van Heuvelen