Datum van publicatie:

Nieuwe publicatie: ‘Your brain can’t wait’: Perspectieven van kinderen met NAH en hun ouders over fysieke revalidatie

Kinderen en jongeren met niet-aangeboren hersenletsel (NAH) en hun ouders zijn gevraagd om met hun ervaringen mee te denken over wat nodig is om tot optimaal herstel te komen tijdens de revalidatie. Deze inzichten dragen bij aan de ontwikkeling van een nieuwe fysieke behandelaanpak voor deze doelgroep.

Deze nieuwe publicatie is het resultaat van een kwalitatieve studie over de perspectieven van kinderen en jongeren met NAH en hun ouders over fysieke revalidatie. De indrukwekkende verhalen van oud-revalidanten en hun ouders benadrukken de noodzaak om voor het maximale herstel te gaan. Hierbij is een breed gedragen behoefte aan een intensieve fysieke revalidatiebehandeling.

Actieve betrokkenheid van ouders wordt als essentieel gezien met een open dialoog over de focus van revalidatie, revalidatiedoelen en toekomstige participatie in eigen omgeving. Daarnaast draagt een positieve mentaliteit van het revalidatieteam bij aan het gevoel van hoop, waardoor alles-op-alles wordt gezet om tot maximaal herstel te komen.

In het artikel is meer te lezen over deze belangrijke thema’s die kinderen en jongeren met NAH, en hun ouders hebben aangegeven. De thema’s worden op eenvoudige wijze samengevat op de Infographic “Op naar de Top”

Publicatie

Het artikel is gepubliceerd in het tijdschrift Disability and Rehabilitation:

Gmelig Meyling C, Verschuren O, Rentinck ICM, Van Driel D, Te Slaa E, Engelbert RH, Gorter JW. “Your brain can’t wait”: perspectives of children and adolescents with acquired brain injury and their parents on physical rehabilitation during the subacute phase. Doi.org/10.1080/09638288.2023.2275742