Datum van publicatie:

Je wordt 18 jaar en dat betekent dat je zelf verantwoordelijk wordt voor zorg. En nu? Overstappen naar volwassenenzorg kan een grote uitdaging zijn! Voor jongeren, maar ook voor hun ouders en zorgverleners. Project Net als jij helpt jongeren met een chronische aandoening of ontwikkelingsbeperking soepeler door deze fase heen te komen. Het is belangrijk dat deze jongeren voorbeelden zien van anderen die ‘net als zij’ zijn. Daarom wordt in het ‘Net als jij’ project in alle fases intensief samengewerkt met jongeren (en hun ouders).

De werkgroep van het project bestaat uit drie jongeren met een chronische aandoening of ontwikkelingsbeperking (cerebrale parese, spina bifida en een aanlegstoornis in het been), projectleden van onderzoeksbureau Curias en (kinder)revalidatieartsen. Iedere twee weken komt de werkgroep bij elkaar om de voortgang van het project te bespreken en bewaken. Zo gaan zij, samen met andere jongeren en ouders, aan de slag met het ontwikkelen van informatiemateriaal.

We zoeken nog jongeren én ouders die mee willen denken en het informatiemateriaal willen uitproberen. Heb je interesse of vragen over het ‘Net als jij’ project? Stuur dan een mailtje naar v.platteel@curias.nl

Lees hier meer over ‘Net als jij