Datum van publicatie:

Voorafgaand aan het Weekend van de Wetenschap organiseert het KCRU de ‘Week van de Wetenschap’ en nemen we jullie deze week graag mee in onze onderzoeks- innovatie- en implementatieprojecten. Wij dragen met onze projecten bij aan de verbetering van de behandeling in de revalidatie. Dit doen we samen met ervaringsdeskundigen; revalidanten en naasten.

Herstel van lopen en balans in kaart brengen door middel van bewegingssensoren

Mensen die een beroerte hebben doorgemaakt hebben vaak problemen met hun evenwicht. Dit heeft zijn weerslag op het hele functioneren van diegene. Denk bijvoorbeeld aan problemen met lopen en ADL functies zoals wassen en aankleden en de kans op vallen. In het onderzoek ‘Making sense of sensordata‘ meten we het evenwicht en het lopen van de revalidanten met een bewegingssensor. Het doel is een gerichtere, succesvolle revalidatie en een hogere kwaliteit van leven van revalidanten na een beroerte.

In dit filmpje wordt uitgelegd hoe we dit doen en wat de doel van het onderzoek is, namelijk: “making sense of sensordata” ofwel: wat hebben we aan de sensor in de revalidatie na beroerte!

Dit onderzoek wordt uitgevoerd binnen Axioncontinu en De Hoogstraat Revalidatie.