Datum van publicatie:

In het Universitair Medisch Centrum Utrecht streeft de afdeling Revalidatie, Fysiotherapiewetenschap en Sport naar hoge kwaliteit op het gebied van patiëntenzorg, onderwijs en onderzoek. Omdat elke patiënt, kind en volwassene, de beste zorg verdient, nu en later. Per 1 juni 2023 zoeken wij op de locaties Wilhelmina Kinderziekenhuis en Prinses Máxima Centrum (kinderoncologie) een:

 

(KINDER)REVALIDATIEARTS (0,7 fte)

 met tijdelijke uitbreiding (2 jaar) naar 0,8 fte

Wie wij zoeken

Je bent een gemotiveerde en ambitieuze (kinder)revalidatiearts die op zoek is naar een academische werkomgeving. Je ziet het als een uitdaging een bijdrage te leveren aan de hoog complexe zorg die binnen de expertisecentra wordt geleverd. Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden. Vind jij het ook belangrijk dat de stem van de patiënt nadrukkelijk doorklinkt in zorg en onderzoek? Neem dan contact met ons op.

 

Functieomschrijving

Jouw werkterrein is het Universitair Medisch Centrum Utrecht. Wij bieden zorg, innoveren, onderzoeken, werken samen en leiden op. Het kinderrevalidatieteam werkt op de locaties het Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ) en het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie (PMC) binnen diverse expertisecentra. Als (kinder)revalidatiearts begeleid je kinderen en ouders met diverse complexe aandoeningen en je draagt actief bij aan de verdere versterking van de kinderrevalidatie binnen de expertisezorg. Je doet (poli)klinische consulten, multi-specialistische expertise- spreekuren en poliklinische revalidatiebehandeling. Je draagt actief bij aan de verdere versterking van revalidatie in het academisch ziekenhuis en het Prinses Máxima Centrum. Je geeft supervisie aan A(N)IOS  revalidatiegeneeskunde.

Ons team heeft een accent op de zorg voor kinderen met hersenletsel inclusief neuro oncologie, neuromusculaire aandoeningen (binnen het Spieren voor Spieren kindercentrum) en aanlegstoornissen skelet. De focus ligt op herstel/ontwikkeling van functioneren en het optimaliseren van het niveau van mee doen in de maatschappij (participatie). Wij werken vanuit een holistische visie op gezondheid en menselijk functioneren (6-F-Woorden: Family, Function, Fitness, Fun, Friends & Future).

De exacte invulling van de functie is nog niet definitief vastgesteld, wij gaan graag het gesprek aan over jouw interessegebieden en wensen.

Wat wij jou bieden

Wij zijn een gedreven, open en toegankelijk team. In ons academisch ziekenhuis zijn er veel ontwikkelingsgebieden. Hier komen onderzoek, zorg en innovatie op een unieke manier samen. Het salaris voor deze functie bedraagt maximaal € 8.069,00 bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband met een werkweek van 40 tot 48 uur. Gedurende 2 jaar is er een tijdelijke uitbreiding van uren naar 0.8 fte. Daarnaast bieden wij onder andere een eindejaarsuitkering van 8,3%, vakantietoeslag, een reiskostenvergoeding woon-werkverkeer, opleidingsmogelijkheden en persoonlijk budget. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de Cao Universitair Medische Centra (UMC).

Over ons

De afdeling Revalidatie, Fysiotherapiewetenschap en Sport van het UMC Utrecht is onderdeel van de divisie Hersenen van het UMC Utrecht en telt totaal twaalf revalidatieartsen, drie AIOS, twee ANIOS en drie PA’s onder leiding van het afdelingshoofd hoogleraar Anne Visser-Meily.  Het kinderrevalidatiegeneeskundige deel van de medisch staf bestaat uit zes kinderrevalidatieartsen en een PA en wordt geleid door de hoogleraar Kinderrevalidatiegeneeskunde (Jan Willem Gorter).

Binnen de kinderrevalidatie werken we  in multidisciplinair verband intensief samen met collega’s in het Wilhelmina Kinderziekenhuis van onder meer de kinderneurologie, kinderorthopedie, kindergeneeskunde, kinderbewegingscentrum en neonatologie en met medisch en paramedisch specialisten in het Prinses Máxima Centrum. Wij werken intensief samen met de collega’s van de volwassenen revalidatie door het leveren van levensloopzorg.

Naast de gebruikelijke dagstart ontmoeten alle collega’s elkaar wekelijks tijdens het onderwijs- en stafoverleg. We zetten graag een stapje extra voor de patiënt en het gezin.

We zijn ervan overtuigd dat we op ons best zijn als wij een diversiteit aan perspectieven en kennis in huis hebben. Daarom bevorderen we het werken in divers samengestelde teams.

Onderzoek en innovatie

We verrichten onderzoek binnen het Kenniscentrum Revalidatiegeneeskunde Utrecht (KCRU), het onderzoeks- en innovatiecentrum van het UMC Utrecht Hersencentrum en De Hoogstraat Revalidatie. Samen versterken we onze academische opdracht door het verbinden van zorg en onderzoek.

Contact

Ben je enthousiast geworden of heb je aanvullende vragen? We horen het graag!

Voor algemene vragen over deze vacature kun je contact opnemen met Janneke Sterk, hoofd Zorg (j.sterk@umcutrecht.nl) of Jan Willem Gorter; Medisch Hoofd kinderrevalidatie (j.w.gorter-4@umcutrecht.nl). Voor meer inhoudelijke informatie over de functie kun je contact opnemen met Jan Willem Gorter.

Bellen kan natuurlijk ook: 088 755 4533.

De vacature kan worden ingevuld per 1 juni 2023. Je kunt solliciteren tot en met 15 april 2023. De gesprekken vinden plaats in de eerste twee weken van mei.