Datum van publicatie:

Fellow Kinderrevalidatiegeneeskunde

Contract: bepaalde tijd
Tijd: 20-24 uur
Opleidingsniveau: Academisch
Sluitingsdatum: 30-11-2023

Wij bieden een unieke kans voor een kinderrevalidatiearts om zich te verdiepen in de kinderrevalidatiegeneeskunde binnen een academische setting, met specifieke aandacht voor de gevolgen van oncologische aandoening.

 

Dit ga je doen

ggg

Een mooie positie voor een kinderrevalidatiearts. Jouw werkterrein bevindt zich voornamelijk in het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie (PMC). Met de opening van dit centrum in mei 2018 is de kinderoncologische zorg in Utrecht gecentraliseerd en is de vraag om expertise vanuit de revalidatiegeneeskunde binnen deze patiëntengroep fors gestegen. Dit biedt jou de mogelijkheid je te verdiepen in de kinderoncologie. Binnen de muren van het PMC wordt multidisciplinaire expertisezorg geleverd.

De revalidatiegeneeskunde richt zich met name op kinderen met neuro-oncologische aandoeningen en bottumoren. De werkzaamheden bestaan uit het uitvoeren van klinische en poliklinische consulten, multidisciplinaire spreekuren en poliklinische revalidatiebehandeling. Je werkt intensief samen met de verschillende disciplines die bij het kind en het gezin betrokken zijn en stemt af over het vervolg van de revalidatiezorg met collega’s in het landelijke netwerk.

Hier ga je werken

ggg

De afdeling Revalidatie, Fysiotherapiewetenschap & Sport (RF&S) maakt deel uit van de divisie Hersenen. De huidige staf kinderrevalidatie bestaat uit een hoogleraar (Jan Willem Gorter), zes kinderrevalidatieartsen en één PA kinderrevalidatie. Zij zijn lid van de medische revalidatiestaf, die bestaat uit twee hoogleraren, tien revalidatieartsen, twee tot vier AIOS, 2-3 ANIOS en drie PA’s.

De kinderrevalidatieartsen werken op de locaties WKZ en PMC, en werken samen met de collega’s van de volwassenen revalidatie. In het WKZ en het PMC werken we intensief samen met andere disciplines, onder andere in poliklinische multidisciplinaire spreekuren.

In het PMC heeft ons team een accent op de zorg voor kinderen met hersenletsel, dwarslaesie en bottumoren. De focus ligt op herstel/ontwikkeling van functioneren en het optimaliseren van het niveau van meedoen in de maatschappij (participatie). Wij werken vanuit een holistische visie op gezondheid en menselijk functioneren (6-F-Woorden: Family, Function, Fitness, Fun, Friends & Future). Dit model gaan we komende twee jaar multidisciplinair implementeren voor kinderen met kanker. Op deze manier wordt er voorzien in de behoefte om de (revalidatie)zorg naar een hoger plan te brengen en de kwaliteit van leven te verbeteren.

We zijn ervan overtuigd dat we op ons best zijn als wij een diversiteit aan perspectieven en kennis in huis hebben. Daarom bevorderen we het werken in divers samengestelde teams.

We verrichten onderzoek binnen het Kenniscentrum Revalidatiegeneeskunde Utrecht (KCRU), het onderzoeks- en innovatiecentrum van het UMC Utrecht Hersencentrum en De Hoogstraat Revalidatie. Samen versterken we onze academische opdracht door het verbinden van zorg en onderzoek.

 

Dit neem je mee

ggg

 • Je bent een gemotiveerde en ambitieuze kinderrevalidatiearts die op zoek is naar verdieping.
 • Jouw doel is om in het tijdsbestek van twee jaar veel te leren en ervaring op te doen binnen de academische kinderrevalidatie en meer specifiek binnen de (neuro)oncologie.
 • Ervaring met niet-aangeboren hersenletsel (NAH) en dwarslaesie wordt op prijs gesteld.
 • Je ziet het als een uitdaging een bijdrage te leveren aan de hoog complexe zorg die binnen het Prinses Máxima Centrum wordt geleverd.
 • Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden.

Vind jij het ook belangrijk dat de stem van de patiënt nadrukkelijk doorklinkt in zorg en onderzoek? Neem dan contact met ons op.

De functie moet nog gewaardeerd worden, waardoor de inschaling later bekend zal worden.

Meer informatie
Ben je enthousiast geworden of heb je aanvullende vragen? We horen het graag!
Voor meer inhoudelijke informatie over de functie kun je contact opnemen met Jeanine Voorman, kinderrevalidatiearts via telefoonnummer: 06-55 23 47 88.

Voor algemene vragen over deze vacature kun je contact opnemen met Jan Willem Gorter (j.w.gorter-4@umcutrecht.nl), hoogleraar en medisch hoofd kinderrevalidatie of Janneke Sterk, hoofd Zorg (j.sterk@umcutrecht.nl). Bellen kan natuurlijk ook: 06-52783009.

De startdatum is in overleg en kan op korte termijn. Je kunt solliciteren tot en met 30 november 2023. Sollicitatiegesprekken vinden plaats in de tweede week van december.

Dit bieden we jou

ggg

 • Het betreft een tijdelijke aanstelling voor 2 jaar.
 • De functie moet nog gewaardeerd worden, waardoor de inschaling later bekend zal worden.
 • Eindejaarsuitkering van 8,3% en vakantietoeslag van 8%.
 • Gunstige pensioenregeling bij ABP: wij betalen 70% van de premie.
 • Toegang tot allerlei cursussen en trainingen in GoodHabitz.
 • Cao à la carte: de mogelijkheid om extra arbeidsvoorwaarden te kiezen in ruil voor brutosalaris, zoals voor de aanschaf van een fiets, vergoeding van je internetabonnement en lidmaatschappen.

Wij geloven in de kracht van een divers team waarin ruimte is voor verschillende vaardigheden, expertises, sociale en culturele achtergronden. Wij zijn benieuwd naar jou!

Vragen over deze vacature?

ggg

Vragen over deze vacature?

Neem dan contact op met onze collega:

Jan Willem Gorter

088 75 545 33

Stuur een WhatsApp bericht

Sollicitatieprocedure

ggg

Kijk voor de sollicitatieprocedure op de website van het UMC Utrecht: Fellow Kinderrevalidatiegeneeskunde | Werken bij UMC Utrecht