Datum van publicatie:

Per 14 mei 2024 is Teuni ten Brink gestart als senior onderzoeker cognitie bij het KCRU. Teuni heeft een achtergrond in neuropsychologie en experimentele psychologie. Zij heeft van 2014 tot 2018 promotieonderzoek gedaan in De Hoogstraat binnen het KCRU, waarbij zij zich heeft gericht op het verbeteren van de diagnostiek en behandeling van visueel neglect.

Vervolgens heeft zij als postdoc aan de Universiteit van Utrecht meer fundamenteel onderzoek gedaan, waarbij zij onder andere bekeek welke hersengebieden belangrijk zijn voor het kunnen waarnemen van de visuele wereld als een coherent geheel.

Van 2018 tot 2020 heeft zij, gefinancierd door een NWO Rubicon beurs, onderzoek gedaan aan de Universiteit van Bath (UK). Hier focuste ze zich op cognitieve veranderingen bij mensen met verschillende vormen van chronische pijn, zoals Complex Regionaal Pijnsyndroom en fibromyalgie.

De drie jaar die daarop volgde heeft zij met veel plezier gewerkt als universitair docent aan de Universiteit van Utrecht, waar ze onderwijs verzorgde op het gebied van de neuropsychologie. In het onderzoek richtte Teuni zich op het verbeteren van de neuropsychologische diagnostiek door het gebruik van technieken zoals eye-tracking en digitaal testen.

Binnen het KCRU zal Teuni, samen met revalidatieartsen, psychologen en paramedici, onderzoek doen naar het verbeteren van de neuropsychologische diagnostiek en behandeling van mensen met CVA, SAB, hersentumor, CP, en mensen met ‘spierziekten’ (zoals ALS) die ook cognitieve problemen hebben. Zij zal een brug slaan tussen de meer fundamentele en experimentele kennis en de klinische praktijk.