Datum van publicatie:

Op 22 juni 2023 kwamen we bij elkaar in het Auditorium van het Wilhelmina KinderZiekenhuis (WKZ). De zaal was goed gevuld met onderzoekers en zorgverleners vanuit UMC Utrecht (WKZ en AZU), Prinses Máxima Centrum en De Hoogstraat Revalidatie. Het doel is om verbindingen te leggen en om met gezamenlijke kennis, vragen en innovaties de zorg te verbeteren.

Prof. dr. Geert Jan Biessels legde uit wat er nu bekend is over neuronale netwerken in de hersenen. Hij legde dat mooi uit door een vergelijking te leggen tussen het brein met zijn zenuwcellen en het wegennetwerk in Nederland. Na deze lezing waren er zes pitches over diverse onderwerpen op het gebied van hersenletsel: neglect behandeling, Niet Rennen maar Plannen behandelmodule, Slaap/24 uur bewegen bij volwassen met cerebrale parese (CP) , een nieuw zorg/kennis netwerk voor kinderen met ernstig niet aangeboren hersenletsel (NAH+) en vertaling van kennis uit onderzoek naar de praktijk voor naasten van mensen met NAH en voor ouders en jongeren met CP.

Het was een zeer geslaagde en inspirerende middag. Van elkaar leren over de eigen afdeling en instellingen heen bleek zinvol voor zorg en onderzoek. Vanuit onze visie op levensloop aanpak in zorg en onderzoek, hielp de bijeenkomst ook bij het leggen van (nieuwe) verbindingen tussen iedereen betrokken bij de revalidatie en hersenletsel, zowel bij kinderen als bij volwassenen. Zo bouwen we aan de toekomst.