Datum van publicatie:

Met de inschrijving in MyPhD van Universiteit Utrecht is de eerste stap gezet voor de promotietrajecten van Chris, Ilse, Jet, Marieke en Natasja!

Christiaan Gmelig Meyling

“Mijn naam is Christiaan Gmelig Meyling, ik werk ruim 12 jaar in De Hoogstraat Revalidatie als kinderfysiotherapeut, en sinds 2021 als docent op de Master Kinderfysiotherapie bij Hogeschool Utrecht. Door mijn werk als kinderfysiotherapeut ben ik dagelijks betrokken geweest bij de fysieke revalidatie van kinderen en jongeren met niet-aangeboren hersenletsel (NAH). En met de toenemende inzichten op vlak van neuroplasticiteit en trainbaarheid heb ik mij de laatste jaren steeds vaker afgevraagd: hoe kunnen we méér uit het herstel van deze kinderen halen? Welke rol speelt (intensiever) bewegen hierin? Daarom ben ik in 2020 een onderzoekstraject gestart om fysieke revalidatie van kinderen en jongeren met NAH in de subacute fase te optimaliseren. Ik ben blij dat dit project nu een promotieonderzoek gaat worden, zodat we de komende jaren stap voor stap blijven bouwen naar ons uiteindelijke doel: de ontwikkeling van een betekenisvol, effectief en evidence-based fysiek revalidatieprogramma voor kinderen en jongeren met NAH, die leidt tot sneller herstel en optimaal resultaat van de revalidatie!”

Ilse van Rijssen

“In januari 2022 ben ik gestart met mijn PhD – een leuk en spannend traject! Tijdens mijn PhD zal ik mij inzetten om meer aandacht te krijgen voor voldoende en goede slaap (in kader van 24-uurs activiteiten),  bij kinderen, jongeren en volwassenen met Cerebrale Parese en SMA. Dit zullen we doen door het in kaart brengen van slaap (problemen), het beschikbaar maken van informatie over slaap, en het geven van slaapscholingen aan zorgprofessionals. Slaap is een onderdeel van 24-uurs activiteiten en er zal dan ook gekeken worden naar voldoende beweging en gezonde voeding. Op deze manier hopen we de gehele fysieke gezondheid van mensen binnen de revalidatie te verbeteren.”

Jet van der Kemp

Momenteel ben ik werkzaam als ANIOS kinderrevalidatie in het WKZ/PMC en per september ’22 ga ik starten aan de opleiding tot revalidatiearts. Het klinische werk mag ik de komende jaren gaan combineren met onderzoek in de vorm van een PhD traject. Het onderwerp van mijn onderzoek zal zich richten op de wensen en behoeften van ouders en kinderen na een beroerte rondom de geboorte. Hierbij kan gedacht worden aan informatievoorziening ten aanzien van de diagnose en prognose ten tijde van de beroerte, maar ook aan belangrijke thema’s in het dagelijks functioneren op latere leeftijd.

Marieke Geerars

“Ik werk bij Axioncontinu, en heb daar drie verschillende petten op:

  • Science practitioner. Dit is een brugfunctie tussen onderzoek en praktijk. Hierbij houd ik me bezig met het wetenschappelijk klimaat binnen AC, het onderzoeksbeleid, de onderzoeksagenda en ik begeleid medewerkers van AC die praktijkonderzoek willen doen.
  • Fysiotherapeut op de CVA afdeling van revalidatiecentrum de Parkgraaf.
  • Onderzoeker/PhD student op het project Making sense of Sensordata

Binnen het project Making sense, dat in 2020 is gestart houd ik me momenteel bezig met onderzoek naar de responsiviteit van de sensormaten bij lopen en balans bij mensen in de revalidatiefase na beroerte. Ik onderzoek of de sensor in staat is een verandering over de tijd te meten als ik het vergelijk met de reguliere klinimetrie, die we tegelijktijdig afnemen. De data worden verzameld in de Parkgraaf, De Hoogstraat Revalidatie (Natasja) en door de ZZG zorggroep in de regio Nijmegen. Vorig jaar hebben we het betrouwbaarheidsonderzoek afgerond en het artikel over lopen is onlangs gepubliceerd. doi.org/10.3390/s22030908 Het artikel over balans komt binnenkort uit.”

Natasja Wouda

“Ik werk als promovendus & ergotherapeut, waarbij ik parttime als onderzoeker in het KCRU werk en parttime in de praktijk als ergotherapeut op de afdeling voor neurorevalidatie in De Hoogstraat Revalidatie. Als onderdeel van het consortium ‘Making Sense of Sensor Data for personalized health care’ doe ik de komende jaren als promovendus onderzoek naar het gebruik van bewegingssensoren (“Inertial Measurement Units”) in de revalidatie na CVA. Wij hopen hiermee een manier te vinden waarbij therapeuten het herstel van balans en loopfunctie na een CVA gemakkelijk kunnen monitoren. Dit zou namelijk veel meer en specifieke informatie kunnen geven over de huidige balans en loopfunctie, maar ook over het herstel er van in de tijd. Uiteindelijk hopen we de bewegingssensoren in te zetten bij het voorspellen van het herstel na een CVA.”

Chris Gmelig Meyling

Ilse van Rijssen

Jet van der Kemp

Marieke Geerars

Natasja Wouda