Datum van publicatie:

Onderzoek en innovatie in samenwerking met ervaringsdeskundigen (mensen met een aandoening of hun naasten) wordt steeds belangrijker en levert veel op. Het komt de relevantie, inhoud, uitvoerbaarheid en implementatie ten goede. Samenwerking tussen ervaringsdeskundigen en onderzoekers of projectleiders is echter niet vanzelfsprekend. De training ‘Samenwerking met Ervaringsdeskundigen in Onderzoek’ is nu als pilot gestart. In 10 weken gaan ervaringsdeskundigen en onderzoekers samen aan de slag om hier meer over te leren.

De training is ontwikkeld door CanChild en in samenwerking met het Kenniscentrum Revalidatiegeneeskunde Utrecht vertaald en aangepast voor de Nederlandse situatie. Ervaringsdeskundigen hebben een belangrijke rol gespeeld bij zowel de ontwikkeling van de training als ook in het docententeam. De training bestaat uit theoretische verdieping, discussies over samenwerking en een samenwerkingsopdracht, met o.a. aandacht voor onderwerpen als:
• het belang van samenwerking met ervaringsdeskundigen in onderzoek,
• hoe deze samenwerking in de verschillende fases van onderzoek kan worden vormgegeven,
• belemmerende en bevorderende factoren, en
• ethiek

Meer informatie over de training is hier te vinden.

Deze training is een samenwerking van Kenniscentrum Revalidatiegeneeskunde Utrecht en CanChild, samen met CP Nederland, Spierziekten Nederland en OuderInzicht