Hersenstimulatie voor armherstel bij patiënten na een beroerte

Voor de klinische trial B-STARS zijn we op zoek naar een gemotiveerde stagiaire met interesse in revalidatie en hersenstimulatie. De belangrijkste oorzaak van invaliditeit bij volwassenen is een beroerte. Motorische stoornissen zijn de meest voorkomende verstoringen na een beroerte. Patiënten kunnen niet of moeilijk spierbewegingen uitvoeren met de aangedane arm/hand. Recente studies suggereren dat functionele verbetering na een beroerte kan worden vergroot met niet-invasieve hersenstimulatie. Dit zal worden toegepast in de subacute fase na een beroerte.

Doel/vraagstelling

Het doel van dit onderzoek is het inzetten van hersenstimulatie (rTMS) om het armherstel te verbeteren bij beroerte patiënten.

Soort project

In dit onderzoek zal je veel patiëntencontact hebben. Je zal betrokken zijn bij de logisitiek van de studie. Mogelijke werkzaamheden zijn het uitvoeren van de hersenstimulatie behandeling, afname van een testbatterij (voornamelijk motorische testjes), patiënt begeleiden bij een MRI scan en de inclusieprocedure. Binnenkort gaan we ook van start met het interviewen van patiënten na behandelingen. De werkzaamheden zullen voornamelijk in De Hoogstraat Revalidatie en deels in het UMC Utrecht worden uitgevoerd.

Er zijn diverse mogelijkheden voor projecten:

  • Project over skilled reaching
  • Project over diverse motorische taken (en evt neurofysiologische maten)
  • Project met MRI data
  • Project kwalitatief onderzoek (interviews uitwerken, analyseren, etc)

Gewenste studierichting

Neuroscience and Cognition, Geneeskunde, Neuropsychologie, Fysiotherapie/ergotherapie, Bewegingswetenschappen of soortgelijke studierichting. Klinische ervaring is een pre, maar geen eis.

Duur

Per direct. Minimaal 6 maanden, voorkeur 9 maanden.

Standplaats

De Hoogstraat Revalidatie en UMC Utrecht

Contactpersoon

Eline van Lieshout, E.C.C.vanLieshout@umcutrecht.nl

Interesse?

Interesse in deze stageopdracht? Vul dit formulier in en mail het met je CV naar de contactpersoon. Je aanvraag wordt dan door ons beoordeeld. Alleen volledig ingevulde formulieren in combinatie met een CV worden in behandeling genomen. Ben je geneeskundestudent en heb je interesse in deze stageopdracht? Neem dan contact op met Esther Dekker.