Datum van publicatie:

In het Kenniscentrum Revalidatiegeneeskunde Utrecht werken we structureel samen met ervaringsdeskundigen in onderzoek en innovatie. Vandaag verscheen ons artikel hierover in het Nederlands Tijdschrift voor Revalidatiegeneeskunde (NTR) geschreven vanuit de onderzoeksgroep kinderrevalidatie samen met de pati├źntenorganisatie CP Nederland om onze ervaring en blik op de toekomst te delen.

We beschrijven in het artikel wat we verstaan onder ervaringsdeskundigheid en hoe dit perspectief aanvullend is op dat van zorgprofessionals, wetenschappers en beleidsmakers. Daarnaast geven we voorbeelden van projecten waarin we de afgelopen jaren in samenwerking met ervaringsdeskundigen onderzoek en innovatie hebben vormgegeven. Ook beschrijven we welke tools we hebben ontwikkeld en wat we doen om ervaringsdeskundigheid in projecten nog beter vorm te geven. Tot slot werpen we een blik op de toekomst van samenwerking door onder andere het belang van samen evalueren en leren te onderstrepen.

Het artikel is verschenen in het themanummer van het Nederlands tijdschrift voor Revalidatiegeneeskunde (NTR), een uitgave van de Nederlandse Vereniging van Revalidatieartsen.

Bult-Mulder M, van der Kemp J, Voorman J, Willems- op het Veld M, Gorter JW en Ketelaar M. Duurzame samenwerking met ervaringsdeskundigen in onderzoek en innovatie; wat, hoe en hoe verder? Nederlands Tijdschrift voor Revalidatiegeneeskunde. 2023, 45-1, 14-17.