Datum van publicatie:

Wat is de relatie tussen herstel van armfunctie en veranderingen in kwaliteit van leven na ontslag uit een revalidatiesetting?

Een verstoorde armfunctie na een CVA kan het kwaliteit van leven negatief beïnvloeden. Daarom is het belangrijk om te kijken naar de lange termijn relatie tussen herstel van armfunctie en veranderingen in kwaliteit van leven. De resultaten van onze studie laten zien dat armfunctie (bij ontslag uit een revalidatie setting) een belangrijke voorspeller is voor kwaliteit van leven 3 maanden later.

Een verbetering in kwaliteit van leven is positief gerelateerd aan verbeteringen in armfunctie. Het is dus belangrijk om de behandeling van armfunctie ook na ontslag uit een revalidatie setting voort te zetten. Het monitoren en behandelen van armfunctie in deze periode kan bijdragen aan een hoger kwaliteit van leven voor deze patiënten.

Lieshout ECCV, van de Port IG, Dijkhuizen RM, Visser-Meily JMA. Does  upper limb strength play a prominent role in health-related quality of life in stroke patients discharged from inpatient rehabilitation? Top Stroke Rehabil. 2020 Mar 9:1-9. doi: 10.1080/10749357.2020.1738662.