Datum van publicatie:

Docenten en onderzoekers van het Kenniscentrum Sociale Innovatie van de Hogeschool Utrecht stelden een boek samen waarin de samenwerking tussen mantelzorgers, professionals, familie en vrijwilligers centraal staat. Uitgaande van hartenkreten van mantelzorgers, partners, ouders, en andere mantelzorgers, in hun voortdurende zoektocht door ontdekkingen, vragen en onzekerheden die zij op hun pad tegenkomen.

De inzichten die dit boek aanbiedt, zijn het resultaat van vijftien jaar projecten, onderzoeken en samenwerking met mantelzorgers, vrijwilligers, professionals en beleidsmakers. Wat vinden mantelzorgers belangrijk? Hoe kan de samenwerking met familie, vrienden, buren maar ook met vrijwilligers en professionals optimaal worden vormgegeven?

Collega’s van het KCRU waren uitgenodigd een bijdrage te leveren. Anne Visser-Meily schreef met Nanda Helmus-Ruiter het hoofdstuk over leven met niet-aangeboren hersenletsel en Marjolijn Ketelaar schreef met Johannes Verheijden een hoofdstuk over ouders van zorg-intensieve kinderen. Meer informatie is te vinden via: gompel-svacina.eu/product/hartenkreten-van-mantelzorgers-over-de-kunst-van-het-samenwerken