Datum van publicatie:

Zelfvertrouwen bouw je door uitdagingen aan te gaan en je grenzen stap voor stap te verleggen. Dit geldt niet alleen voor jou en mij, maar ook voor De Hoogstraat Revalidatie als organisatie. De Hoogstraat moet in zichzelf geloven om duurzame, topklinische revalidatiezorg te blijven bieden. Want revalidatie stopt niet na een (poli)klinische behandeling; revalidatie draait om continu samenwerken, leren en ervaren.

Goede dosis durf en lef

In het huidige complexe zorglandschap is het een uitdaging om toekomstbestendige, specialistische zorg van hoge kwaliteit te blijven leveren. Dit vraagt om een omgeving waar er ruimte is om te leren en ontwikkelen om te komen tot verandering en vernieuwing. Oftewel: innovatie. En innovatie vraagt om lef en durf om buiten de gebaande paden te denken en handelen.

Poli van de toekomst innovator

Innoveren is spannend. Je gaat op zoek naar nieuwe ideeën en verlegt je grenzen. En dat brengt ongemak en onzekerheid met zich mee, maar ook vertrouwen! Als beginnende innovatiemedewerker ervaar ik dit zelf elke dag. Mijn kennis uit de Masteropleiding Neurorevalidatie en Innovatie helpt hierbij, maar vooral ook de wil en moed van De Hoogstraat Revalidatie om te innoveren.

Sinds november 2023 werken we als innovatieteam samen met een extern innovatiebureau in Utrecht om de innovatiekracht binnen De Hoogstraat te vergroten. Ze ondersteunen ons in een tof leertraject, waarin we direct het geleerde in de praktijk toepassen. Hier werk ik als projectleider van het project ‘Poli van de Toekomst’ samen met revalidanten en experts aan drie innovatieve scenario’s om onze dwarslaesiepolizorg toekomstbestendig te houden. Een supergaaf en uitdagend project!

Knowledge Broker

Naast innovatiemedewerker en fysiotherapeut werk ik ook sinds anderhalf jaar als Knowledge Broker in het dwarslaesiecluster. Deze rol geeft me de kans om kennis te delen binnen multidisciplinaire teams en een brug te vormen tussen wetenschap en praktijk. Ik werk direct in de praktijk aan verbeteringen in onze revalidatiezorg, zoals de implementatie van evidence-based klinimetrie in de kliniek.

Een sterke schakel

Ik besef dat het werken in deze twee functies, naast mijn werk als fysiotherapeut, uniek is. En een mooie kans om het onbekende op te zoeken en grenzen te verleggen. Op deze manier werk ik actief aan het vergroten van mijn innovatieskills én heb ik de mogelijkheid om als fysiotherapeut een sterke schakel te zijn tussen onderzoek en praktijk.

Wil je meer weten over mijn projecten of functies? Leuk! Neem dan vooral contact met me op J (j.v.d.lede@dehoogstraat.nl / 06-40254022)

Geschreven door Jessica van der Lede, innovatiemedewerker, fysiotherapeut en Knowledge Broker, afdeling dwarslaesie & orthopedie De Hoogstraat Revalidatie

Jessica van der Lede