Datum van publicatie:

Binnen het KCRU doen we onderzoek dat zich richt op kennis verkrijgen van ontwikkeling/herstel van functioneren en de (kosten) effectiviteit en implementatie van (zorg)innovaties/interventies gericht op ontwikkeling/herstel van functioneren.

Met dit onderzoek proberen we maximale maatschappelijke impact te krijgen door a)kennis te delen (nationaal/internationaal) en b) kennis toe te passen in dagelijkse revalidatiezorg.

We kunnen niet alle factoren die ontwikkeling en herstel van functioneren beïnvloeden onderzoeken. Al jaren geleden hebben we voor een aantal onderwerpen gekozen: Cognitie; Fysieke Gezondheid en (Family) Empowerment. De thema’s hebben we aangepast en we hebben innovaties in de zorg toegevoegd.

Binnen innovaties in de zorg onderzoeken we hoe we de zorg efficiënter maar toch van hoog kwalitatief niveau kunnen blijven aanbieden ook in de toekomst, wanneer er minder zorgverleners zullen zijn. We onderzoeken bv de inzet van e-health, inzet van monitoring en zorg op afstand én gebruik maken van risicoprofielen of wel gepersonaliseerde zorg (alleen die patiënten zien die risico lopen op lage kwaliteit van leven).

Cognitie > Cognitie en autonomie
Fysieke Gezondheid > Bewegen en slaap
(Family) Empowerment > Het gezin
Innovaties in de zorg