Kinderrevalidatie – Family Empowerment

Het gezin is de belangrijkste context waarbinnen een kind opgroeit. Ouders, broers en zussen spelen in het proces van opgroeien een belangrijke rol. Daarnaast heeft het hebben van een kind met een beperking impact op het functioneren en het welbevinden van het gezin. Daarom is het van belang om in de behandeling van kinderen met een beperking aandacht te hebben voor het gezin, temeer omdat de kinderrevalidatie zich richt op het optimaliseren van participatie en de ontwikkeling van zelfstandigheid en autonomie van het kind in zijn context.

Binnen het thema Family Empowerment van het Kenniscentrum Revalidatiegeneeskunde Utrecht doen we – samen met de doelgroep zelf – onderzoek naar het hele gezin, hoe we hen beter kunnen ondersteunen en versterken, en gezinsgerichte zorg vorm te geven. Binnen de kinderrevalidatie doen we doen naar gezinnen van kinderen met cerebrale parese en van kinderen met een spierziekte.

Op deze website vind je verschillende voorbeelden van lopende en afgeronde projecten op het thema Family Empowerment binnen de kinderrevalidatie. Mocht dit onderwerp je interesseren: neem contact vooral contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Gewenste studierichting

Gezondheidswetenschappen, psychologie, pedagogische wetenschappen, maatschappelijk werk, geneeskunde, fysiotherapiewetenschappen, (kinder)fysiotherapie, e.d.

Duur

In overleg, minimaal 6 weken

Standplaats

De Hoogstraat Revalidatie of UMC Utrecht/WKZ

Contactpersoon

Marjolijn Ketelaar, M.Ketelaar@dehoogstraat.nl / M.ketelaar-2@umcutrecht.nl

Interesse?

Interesse in deze stageopdracht? Vul dit formulier in en mail het met je CV naar de contactpersoon. Je aanvraag wordt dan door ons beoordeeld. Alleen volledig ingevulde formulieren in combinatie met een CV worden in behandeling genomen. Ben je geneeskundestudent en heb je interesse in deze stageopdracht? Neem dan contact op met Esther Dekker.