Virtual Reality (VR) in diagnostiek en revalidatie

Voor ons Virtual Reality (VR) project zijn we op zoek naar een gemotiveerde stagiaire Neuropsychologie met interesse in technologische vernieuwingen. We hebben een VR supermarkt gebouwd waarmee we in patiënten die een beroerte hebben doorgemaakt cognitieve tekorten in kaart willen brengen. Er zijn verschillende projecten voor de thesis mogelijk, altijd in overleg. Ook zal je tijdens deze stage veel patiëntencontact hebben. De werkzaamheden zullen deels in De Hoogstraat Revalidatie en deels in het UMC Utrecht worden uitgevoerd. Je zult nauw samenwerken met de onderzoekers en stagiaires van andere lopende studies (neglectscreening, B-stars).

Doel/vraagstelling

Het doel van dit onderzoek zijn de mogelijkheden van VR te onderzoeken in neuropsychologische diagnostiek. Is VR haalbaar in een patiëntenpopulatie? Welke cognitieve domeinen worden gemeten in de virtuele supermarkt? Kan VR een aanvulling zijn op het huidige neuropsychologisch onderzoek?

Soort project

In dit onderzoek ga je patiënten includeren die een beroerte hebben doorgemaakt. Patiënten krijgen de opdracht boodschappen te doen in de virtuele omgeving.

Gewenste studierichting

Neuropsychologie (mogelijk gecombineerd met Neuroscience and Cognition). Klinische ervaring is een pre, maar geen eis.

Duur

Start graag in februari/maart 2019. Duur in overleg.

Standplaats

De Hoogstraat Revalidaite in Utrecht en UMC Utrecht

Contactpersoon

Lauriane Spreij, l.a.spreij-3@umcutrecht.nl
Tanja Nijboer, t.c.w.nijboer@uu.nl

Interesse?

Interesse in deze stageopdracht? Vul dit formulier in en mail het met je CV naar de contactpersoon. Je aanvraag wordt dan door ons beoordeeld. Alleen volledig ingevulde formulieren in combinatie met een CV worden in behandeling genomen. Ben je geneeskundestudent en heb je interesse in deze stageopdracht? Neem dan contact op met Esther Dekker.