Partnerschap in RevalidatieOnderzoek

Samenwerking met ervaringsdeskundigen in onderzoek wordt steeds belangrijker. Met het project PRO werken we aan een infrastructuur waarin ervaringsdeskundigen en onderzoekers een partnerschap aangaan waarin zij samen nadenken over en werken aan wetenschappelijk onderzoek. Dit kunnen verschillende vormen van onderzoek zijn, variërend van fundamenteel tot toegepast en innovatie.

Samenwerking is echter niet altijd vanzelfsprekend en makkelijk. Voor zowel ervaringsdeskundigen als onderzoekers is het vaak nieuw. Daarom werken wij, samen met ervaringsdeskundigen, aan een training Patiëntenparticipatie in Onderzoek. Deze training is bedoeld voor zowel onderzoekers als ervaringsdeskundigen, en is gebaseerd op een training die in Canada is ontwikkeld.

Hiervoor zijn wij op zoek naar iemand die ons, bijvoorbeeld in het kader van een stage of afstudeeropdracht, kan ondersteunen, met o.a.:

  • Het omzetten van wetenschappelijke artikelen over patiëntenparticipatie in een Nederlandse samenvatting voor ouders van kinderen met een beperking;
  • Overzicht maken van Nederlandstalige bronnen (video’s, podcasts, blogs, artikelen, etc) rondom patiëntenparticipatie in onderzoek;
  • Het produceren van audio-/ of video-opname van een gesprek over samenwerking in onderzoek

Gewenste studierichting

(Wetenschaps)communicatie, gezondheidswetenschappen of een andere studie als je denkt dat het aansluit.

Duur

In overleg

Standplaats

De Hoogstraat Revalidatie of UMC Utrecht/WKZ

Contactpersoon

Marjolijn Ketelaar,
M.Ketelaar@dehoogstraat.nl / M.ketelaar-2@umcutrecht.nl

 

Interesse?

Interesse in deze stageopdracht? Vul dit formulier in en mail het met je CV naar de contactpersoon. Je aanvraag wordt dan door ons beoordeeld. Alleen volledig ingevulde formulieren in combinatie met een CV worden in behandeling genomen. Ben je geneeskundestudent en heb je interesse in deze stageopdracht? Neem dan contact op met Esther Dekker.