Meedoen van ouders met een puber met EMB

Ouders van kinderen met ernstige meervoudige beperkingen (EMB) lopen tijdens de puberteit van hun kind tegen verschillende vragen aan. Deze vragen gaan bijvoorbeeld over waar je als ouder allemaal aan moet denken als het kind 18 wordt, en het veranderende gedrag van het kind in de puberteit. Maar ook over hoe om te gaan met eigen overbelasting, of de zorg die niet minder wordt maar misschien wel juist meer. Om ouders te ondersteunen bij deze vragen, heeft patiƫntenorganisatie EMB Nederland (voorheen BOSK) een website ontwikkeld waar ouders terecht kunnen voor informatie over het hebben van een puber met EMB. Vanuit het Kenniscentrum Revalidatiegeneeskunde Utrecht wordt (i.s.m. EMB Nederland) onderzocht wat de impact van deze website heeft op het meedoen van ouders met een kind met EMB.

Doel/vraagstelling

Het doel van dit onderzoek is om te evalueren wat de impact van digitale informatie (a.d.h.v. deze website) is op ouders die zorgen voor een kind met EMB op o.a. zelfvertrouwen, eigen regie en participatie?

Soort project

Zowel kwantitatief als kwalitatief onderzoeksmethoden worden in dit onderzoek toegepast.

Gewenste studierichting

Een van de psychosociale studierichtingen, geneeskunde, bewegingswetenschappen of daaraan gerelateerde studie. Kennis van beide onderzoeksmethoden is een pre.

Duur

Vanaf juli t/m november 2019 kunnen studenten meedoen in dit onderzoek. De duur van stage kan op basis van overleg, met een minimum van 6 weken.

Standplaats

De Hoogstraat Revalidatie

Contactpersoon

Mette van Kruijsbergen, m.v.kruijsbergen@dehoogstraat.nl

Interesse?

Interesse in deze stageopdracht? Vul dit formulier in en mail het met je CV naar de contactpersoon. Je aanvraag wordt dan door ons beoordeeld. Alleen volledig ingevulde formulieren in combinatie met een CV worden in behandeling genomen. Ben je geneeskundestudent en heb je interesse in deze stageopdracht? Neem dan contact op met Esther Dekker.