Dwarslaesieonderzoek in NL

Een dwarslaesie is een beschadiging van het ruggenmerg die kan leiden tot beperkingen in het lopen, gebruik van armen/handen, blaas- en darmfunctie en dergelijke. Onderzoek in Nederland naar de revalidatie en de leefsituatie van mensen met een dwarslaesie gebeurt op universiteiten en andere onderzoeksinstellingen en in revalidatiecentra. Er bestaat bij professionals en gebruikers behoefte aan een actueel overzicht van revalidatieonderzoek naar dwarslaesie in Nederland.

Doel/vraagstelling

Het doel van dit project is het maken van een overzicht van het Nederlandse dwarslaesieonderzoek.

Soort project

Het opstellen van een standaard format voor de beschrijving van een onderzoek, het invullen van dit format voor elk onderzoek met op diverse websites aanwezige informatie, en voorleggen van deze beschrijvingen aan de betreffende onderzoekers met de vraag om eventuele aanvullingen en correcties. Op basis van deze beschrijvingen kan een samenvattende beschouwing worden geschreven.

Gewenste studierichting

Gezondheidswetenschappen, maatschappijwetenschappen e.d.

Duur

In overleg, circa 12-20 weken

Standplaats

Utrecht of Groningen

Contactpersoon

Prof. dr. M.W.M. Post
m.post@dehoogstraat.nl of m.w.m.post@umcg.nl

Interesse?

Interesse in deze stageopdracht? Vul dit formulier in en mail het met je CV naar de contactpersoon. Je aanvraag wordt dan door ons beoordeeld. Alleen volledig ingevulde formulieren in combinatie met een CV worden in behandeling genomen. Ben je geneeskundestudent en heb je interesse in deze stageopdracht? Neem dan contact op met Esther Dekker.